Vyberte stránku

Dne 17. září 2024 se naše čtyři deváté třídy zúčastnily akce s názvem “Den s obnovitelnými zdroji”, která se konala na SPŠ a VOŠ ve Volyni. Cílem této akce bylo seznámit studenty s důležitostí a možnostmi využívání obnovitelných zdrojů energie v současném světě i s celou školou a možnostmi studia.

Na akci jsme cestovali ve dvou autobusech, což nám umožnilo snadný a příjemný převoz. Po příjezdu jsme byli přivítáni organizátory akce, kteří nás seznámili s programem dne. Následovala série workshopů a přednášek sestavených tak, aby studentům přiblížily různé aspekty obnovitelných zdrojů, jako jsou sluneční, větrná a vodní energie.

Jedním z nejzajímavějších momentů byla interaktivní prezentace, během které studenti měli možnost vidět praktické ukázky solárních panelů. Účastníci se také zúčastnili diskusí o výhodách a nevýhodách jednotlivých obnovitelných zdrojů a debatovali o jejich dopadu na životní prostředí.

V odpolední části programu jsme se rozdělili do menších skupin, kde jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli několik hands-on aktivit. Studenti stavěli a soutěžili.

Celý den probíhal v příjemné atmosféře a studenti projevovali velký zájem o získané informace. Získané znalosti a zkušenosti jistě obohatí jejich pohled na problematiku udržitelného rozvoje a význam obnovitelných zdrojů pro budoucnost. Celý den byl ukončený pozváním všech žáků a učitelského doprovodu na oběd do školní jídelny.

                                                                                                                              Deváté třídy ZŠ FLČ Strakonice