WORKSHOP: „Online vaření – Tradiční pokrm netradičně“ s firmou Sůl a řepa, s.r.o.
7. 4. a 8. 4. 2021 se žáci osmých tříd zúčastnili v rámci předmětu Pracovní činnosti, kde je momentálním tématem Trh práce, online motivačního workshopu v oboru kuchař, číšník. Šéfkuchař a spolumajitel strakonické restaurace Sůl a řepa, s.r.o., pan Pavel Drdel, byl žákům nejprve představen, poté následoval video-medailónek o restauraci Sůl a řepa, která je nositelkou ocenění Zlatý lev a patří mezi sto nejlepších restaurací v České republice. Následně pan Drdel žákům v přímém přenosu připravil netradičně podávanou bagetu do vinné sklenice a bramborovou polévku. Během vaření velice zajímavě vyprávěl o své „cestě“ k tomuto zaměstnání, o zkušenostech ze zahraničí, o práci kuchaře a šéfkuchaře, o potřebě vlastní restaurace. Restaurace má vlastní filozofii – využívá suroviny pouze od místních farmářů, a aby tyto suroviny byly dostupné po celý rok, nakládá je, vyrábí si vlastní oleje. Na závěr workshopu žáci mohli pokládat panu Drdelovi otázky.
Žáci budou následně vypracovávat pracovní list jako výstup z workshopu.
(Akce se uskutečnila na základě nabídky paní Blanky Ratajové, ředitelky Oblastní kanceláře Strakonice, Jihočeské hospodářské komory.)